augustus 9

Nieuws

09 Augustus 2020 – We hebben weer wat nieuws, we houden van gemakkelijk, dus we hebben de handlier vervangen voor een elektrische lier op 12 volt. Door de handlier te vervangen, is het kantelen van de Geroh Legermast nu een fluitje van een cent, of beter gezegd, een fluitje van 2 minuten, want dan ligt hij horizontaal. Makkelijk dus voor het onderhoud, of als het nog eens gaat stormen, dan is de mast in 2 minuten dus uit de wind. Lees het verhaal, en wellicht heb ik je weer op een idee gebracht, en deed je ook alles met de hand. Zo helpen we elkaar dus. Ga naar het verhaal van de elektrische antennemast.

15 Juni 2020 – Jaja, ik weet het, het is te lang geleden dat ik wat geschreven heb, ik leef nog, dus je kunt nog steeds berichten verwachtenūüėÄ

Er is veel gebeurd in de tussentijd, echter weinig op het amateur gedeelte. Had hier nog wel anders te doen, en dan komt de hobby op de tweede plaats, oeps, ehh, 3e plaats, laat ze het maar niet horen. Maar alles weer in control, dus we kunnen weer wat gaan ondernemen. We schrijven nu Juni 2020, mooi weer, dus de condities zijn er in overvloed. Echter alleen niet hier, blijkt nu.
Ik heb mij in de afgelopen tijd wat kunnen verdiepen in het 3.5meter bandje, leuk bandje, maar toch ook wel wat last van QRM, met uitschieters naar S9++ op de AOR-5000. Ondanks dat de 3.5meter, 3 elements yagi binnen staat, toch al wat mogen ontvangen zo hier en daar. Wat mij wel verbaasd, dat er ooit is “afgesproken” dat er niet meer dan 80 tot 100Watt gestookt zou worden. Nou dat was denk ik in het begin, want de Kiloknallers zijn al weer waargenomen. Het is wachten op de eerste 5kW eindtrap, want de eindtrappen, met de goede en vrij goedkope mosfets, zijn de 2kW al gepasseerd. Ondertussen ook maar een 3.5 meter zender project pagina aangemaakt, waar ik mijn bevindingen en nog wat meer kan vertellen. Want wat moet je niet, en wat kun je wel doen als je het stukje 3.5 meter, van de 84 tot de 87 Mhz wilt gaan gebruiken? Later hier meer over, en, ik heb binnenkort, begin Augustus 2020 denk ik, een algemene update, dus een update die bestemd is voor de mast, die gebruikt wordt voor alle banden.

30 December 2017 РEen nieuw project begonnen, het Keep it Cool project! Omdat we een nieuwe 35 cm eindtrap hebben, water gekoeld, moeten we wat dingen veranderen, dan zomaar even aansluiten van kabels. Er 35cm-eindtrap-watergekoeldmoet koud water stromen, waar halen we het vandaan, hoe koelen we het. Makkelijkste is om een radiateur buiten neer te leggen, en met slangen naar binnen. Wij doen het anders, we doen altijd alles anders, dus halen we de kou binnen, en kopen een mini koelkast op Marktplaats en gaan wat spullen verzamelen om te gaan beginnen. Het mooiste is, van het één komt het andere, niet alleen deze 35cm eindtrap wordt water gekoeld, ook hebben we een nieuwe 23cm eindtrap, en deze zal ook waterkoeling krijgen. Kortom, het wordt één koele bende hier, lees hier de rest van het project.


15 September 2017 РEen nieuw 35cm Low pass filter is gearriveerd! Ik kwam deze bij toeval tegen, Microlab-FXR-Model-LB-C22en nog eens spotgoedkoop! Het 35cm low pass filter Microlab FXR-LB C22 800-960 Mhz. met een 7/16 connector. We beschikken nog niet over een 7/16 connector, maar eerdaags gaan we naar de Lichtmis in Meppel, dus daar gaan we vast wel wat scoren. Dit 35cm Lowpass filter kan wat meer vermogen aan, dan het huidige lowpass filter.

Kijk voor details op de pagina van deze Microlab FXR-LB C22 pagina.


29 Augustus 2017 РEindelijk, de Geroh mast staat, het heeft een tijdje geduurd, maar maar uiteindelijk staat hij er mooi bij. En de eerste verbindingen zijn ook al gemaakt. Lees het gehele Geroh KMR-100verhaal hier


14 Oktober 2016¬†– Even wat anders een keertje. Als je nu, na het lezen van mijn website denkt van, hee, ik heb vroeger ook op de 3 meter gezeten, en misschien het vervolg, de 60cm ook meegemaakt, ik wil die 35cm band ook wel eens proberen. Je bent in ieder geval geen honderden euro’s kwijt, als je iets wilt gaan proberen, want er wordt geregeld wat aangeboden op diverse websites. Ik krijg geregeld te horen dat mijn website het uiteindelijke opstapje was voor menig amateur, die nu actief zijn op de 35cm band. Wat heb je minimaal nodig? Je kunt bijvoorbeeld een SDR nemen, en door middel van je pc, alles ontvangen van de 865.000 Mhz tot 875.000 Mhz, en ver er boven, en ver naar onderen. Uiteraard een antenne, zender en wat audio. Iedereen kan het zo duur maken als je wilt, maar het begin hoeft zeker niet duur te zijn, om de 35cm band te gaan ontdekken.

DXrapporten.nl 35cm forumMaar, waarschijnlijk begint je interesse pas goed, als je je aanmeld op het 35cm forum van Nederland, DXrapporten.nl, de website voor de wfm DXer. Eenmaal aangemeld, en natuurlijk even voorstellen, kom je in een walhalla van informatie door de jaren heen. De condities laten soms op zich wachten, want op hogere frequenties zijn is dat iedere dag, maar soms zijn ze gewoon extreem. Toevallig (weer) tijdens mijn vakantie waren er condities, zodat je met minder dan 50mW met Friesland een verbinding kon maken, en dan ook nog een signaal neerzetten van een dikke S9. Zo zie je maar dat je niet veel vermogen nodig hebt, als er condities zijn. Beter zelfs, om met niet al te veel vermogen te gaan zitten. Een goede antenne, uiteraard buiten, en een zo kort mogelijk stukje coax er aan, en je kunt lekker meedoen op deze band.

Dus, wil je gewoon weer ouderwets verbindingen draaien, neem een kijkje op het forum, en je bent verkocht.

We horen je dus binnenkort? Suc6


13 Maart 2016¬†–¬†We zijn er al een tijdje mee bezig, dat wil zeggen, we zijn de voorbereidingen aan het treffen. Waarmee? Met een nieuw mastje. In plaats van de huidige mast, komt er een Geroh KMR10 uitliermast. Daarbovenop een topbuis met de rotor, en in de rotor uiteindelijk nog een topbuis. Dat wil zeggen dat de hoogte lekker toeneemt. Waar we nu nog een bescheiden hoogte hebben, worden we straks ongeveer 5 meter hoger. We hebben ruimte zat, maar willen ook geen mast van 60 meter, dus we houden het hier voorlopig bij.


30 Augustus 2015 – Het moest er maar eens van komen, het maken van een studiomeubel. Na een lange tijd maar in een hoekje van het bureau te hebben gezeten, was het nu tijd om wat moois te maken. En dat is gelukt, na een ontwerp te hebben gezien, heb ik daar mijn eigen variant van gemaakt. Het gehele project is te zien door te klikken op deze Studio project link.


24¬†April 2015 – Over nostalgie gesproken. Zo kom je op internet nog wel ineens mensen tegen, die vroeger ook actief waren, niets nieuws zou je zeggen. Maar wel als dat op een frequentieband is, waar ik nog ergens in de kelder een doosje had liggen, met een Stabo 933/934 Mhz zend-ontvanger. Deze zend-ontvanger, ook wel een CB genoemd, heb ik samen met een paar vrienden uit Glanerbrug gehald, zo’n 30 jaar geleden. En wat blijkt, nu vele jaren later, zijn er al weer een stuk of 5 amateurs die dit weer oppakken. Dus, en zoals een echte piraat natuurlijk altijd in is voor wat leuke verbindingen, gaan we daar ook eens kijken. Moet wel weer een antenne hebben in de antennemast, maar dat gaat wel passen denk ik. Ben je ook actief geweest, of heb ik je nu geprikkeld, neem dan eens een kijkje op 934Mhz.com, of laat een berichtje achter in mijn guestbook, altijd leuk om iets te lezen van anderen. Ik zeg, binnenkort kun je mij ook horen op 934Mhz! Ik heb alvast een 933 / 934 Mhz project pagina aangemaakt en een 933 / 934 Mhz logboek. Het kan er maar vast staan….


11 Maart 2015 – De 35cm zender is weer terug, dit is te lezen op de 35cm Mobira stuurzender pagina.


06 Januari 2015 -We hebben weer nieuws, dus weer wat pagina’s geupdate, dus kijk even naar het 35cm zender project, het 4.5 meter zender project, en nieuw, het 23 cm zender project!


01 Januari 2015 -Gelukkig Nieuwjaar iedereen! We gaan er dit jaar weer een leuk jaar van maken!

Gelukkig Nieuwjaar

24 Oktober 2014 – Weer een leuk verhaal……Etherpiraten.com had een prijsvraag, en nu zijn wij daar niet zo vies van, dus maar even meegedaan. Was niet moeilijk, dus de kans dat ik ook zou winnen was wel groot. De vraag was, wat stond er onderaan de website in 2003……Tja, dan maar even de geschiedenis van websites opgezocht, en zie daar…….de tekst stond netjes in beeld……

En dat resulteerde dus inderdaad als winnaar. Of er meer waren, blijft gissen, maar ik heb in ieder geval een leuk T-Shirt er bij…….Etherpiraten.com T-shirt

 


12 Oktober 2014 – Was op zoek naar een andere zender, en uiteindelijk gevonden. Het is de Basement DX-DHA zender geworden, met een maximaal, regelbaar, vermogen van 5 Watt, meer dan genoeg als sturing voor de power amplifier. Lees hier het hele verhaal.


13 Juni 2014 – We hebben nieuwe linken toegevoegd. Zo kan er nog meer informatie gedeeld worden. We hebben bijvoorbeeld de link naar DXzone, DXrapporten.com en Etherpiraten.com toegevoegd, als banner. Klik er eens op, en kijk of die informatie relevant voor je is.


15 Maart 2014 – Naar de vlooienmarkt in Rosmalen geweest. Nog leuke spullen gezien, en gekocht, onder andere om een quad antenne te maken. Verder wat kleine onderdelen, voor diverse projecten. Kortom, het was het wel weer even waard om er heen te gaan.


Oktober 2013 – Radio Romeo Hotel is weer terug van weggeweest. Na jaren van stilte, zijn we weer bezig om alles op te starten, en binnenkort aan de band te zitten. Het zal een 35cm zender worden, en zal langzaam uitgebreid worden. Kijk ondertussen lekker rond op de website, en als er iets nieuws is, laten we je dat hier weten.