oktober 9

Inschakelvertraging lineair

Inschakelvertraging lineair

Het verzamelen van alle onderdelen gaat gestaag, nog een paar dingen en we kunnen lekker gaan boren, slijpen, solderen, solderen…..

Nu zat ik te denken, als ik de stuurzender aanzet, met een lineair, dan komt er over de gehele FM een “plop” van het inschakelen, want de PLL zoekt de frequentie op, en locked dan pas op de huisfrequentie.

Ik heb een klein printje in China gekocht, slechts 2 euro, alleen als ik zou willen bouwen, ben ik al meer kwijt aan onderdelen.

Het is een inschakelvertraging voor de lineair. Als ik de stuurzender aanzet, dan heeft deze 2 seconden de tijd om naar de huisfrequentie te gaan. Aangezien de stuurzender van minimaal vermogen is voorzien, zal deze dus niet hoorbaar zijn voor de buitenwereld. Na deze 2 seconden valt het relais af, en staat er 24 volt op lineair. Het is overigens instelbaar, ik heb hem nu op 2 seconden gezet, maar kan ook bv 20 seconden worden, maar dat is wel heel lang.

Ik zal de status van stuurzender / lineair zichtbaar maken op de voorkant van de kast met behulp van ledjes, zodat ik weet welk gedeelte aanstaat.

Weer een stukje dichterbij, zoals gezegd, nog een paar dingen en we kunnen lekker gaan bouwen, de winter komt er aan, dus tijd genoeg er voor.

Inschakel-vertraging voor lineair

 

Tags: ,

Posted 09/10/2014 by Romeo Hotel in category "4.5-meter-updates