maart 11

Mobira 35cm zender

Mobira 35cm zender

Na eerst een 35cm zender te hebben gehad, deed er wat vreemde dingen zich voor, en is de zender retour naar de maker gegaan om een checkup.

Na een technische controle is besloten om er een Nokia Mobira 35cm stuurzender van te maken. Waarom een Nokia Mobira stuurzender, gewoon omdat het simpel is deze om te bouwen, en waarom iets zelf maken als deze nog (beperkt) te koop zijn. Officieel is deze Nokia Mobira niet meer leverbaar, maar er zijn nog oudjes te koop via diverse kanalen.

In deze setting is deze opgebouwd, en levert een vermogen, regelbaar, tussen 0 en 6 Watt. We hebben, omdat we gebruik maken van de Decibel Power Amplifier┬ádeze ingesteld op maximaal 300mW. De Amplifier kan maximaal 350mW input hebben. Na de Decibel Power Amplifier hebben we LowPass filter gezet, zodat harmonischen geen vrij spel hebben. Met een maximaal vermogen van zo’n 150 Watt gaat dat de dubbele gestackte celwave antenne in.

En aangezien ook hier weer foto’s meer zeggen, gaan we over naar de plaatjes:

Voorkant 35cm zender type Mobira

Bovenstaande foto is de buitenkant van de vernieuwde 35cm zender, type Mobira

Inwendige van de 35cm zender type Mobira

Bovenstaande foto geeft het inwendige van de 35cm zender, type Mobira aan. Met de schakeling voor het coax-relais, zodat deze pas schakelt als er vermogen opstaat. Verder is de eindtrap van deze op een Nokia Mobira auto telefoon gebaseerde zender goed te zien.

Detail 35cm zender type Mobira

Nog even een detail van een printje ­čÖé

 

 

Tags: , , , , , ,

Posted 11/03/2015 by Romeo Hotel in category "35cm-updates