december 5

35cm zender PLL

35cm  zender

Moest er even voor naar Delft, maar dan heb je ook wat. Weer viavia gehoord dat deze amateur een zender te koop had, die hij verkocht, voor een andere amateur uit Noord-Holland.
Dus op naar Delft, en eens gekeken wat het was.

 

We hadden niet zoveel wensen, maar het moest uiteraard een PLL 35cm zender zijn, en het vermogen ergens tussen de 10Watt en 20Watt, genoeg voorlopig om een deel van Nederland te voorzien van Polka muziek 🙂

Maar, hij had ook nog een zender van de fabriaknt RVR, deze was 2 Watt, maar klonk qua modulatie veel minder als deze gene die voor mij bestemd was. Maar de keuze was aan mij.

Heb uiteindelijk toch gekozen voor de 10Watt-er, zat weliswaar niet in een echt mooie (19inch) kast, maar dat kon ik altijd nog zelf doen.

Na wat handje klap, leek wel of we op de paardenmarkt stonden, uiteindelijk een mooie prijs er voor gegeven. Als bonus kreeg ik er zelfs nog een mengpaneel bij, want je weet maar nooit. Dat ik dat mengpaneel inderdaad ben gaan gebruiken, kon ik toen nog niet weten.

 

Kortom, een leuke zender, PLL, gekoppeld aan het bekende Foremblikje, met daar achter een module, die het vermogen versterkt naar een respectabele 10Watt. Modulatie is top, het laag is ook echt laag. Stereo en RDS zat er niet in. Dus daar moest ik even naar op zoek. Het bereik van de zender is helaas een beetje een nadeel, krijg deze niet hoger dan 868 Mhz. Maar goed, de huisfrequentie is toch lager in de band. Vermogen van 0 tot 10 Watt regelbaar.
Niet moeders mooiste zender aan de binnenkant, maar werkt wel als een tierelier. Alles lekker old school.

35cm zender PLL gestuurd

Ondertussen is deze 35cm zender vervangen door de Mobira 35cm zender We houden deze PLL zender nog wel even in bezit, stel dat er een zender uitvalt, dan kunnen we alsnog deze inzetten.

 

Tags:

Posted 05/12/2013 by Romeo Hotel in category "35cm-updates