oktober 13

35cm-highpower-dipool

35cm High Power dipool

Sinds een tijdje hebben we een Power-Performance 2.3 Yagi voor 35cm band, deze 35cm yagi heeft 30 elementen, en is bijna 3.50 meter lang. Je moet dus wel een beetje de ruimte hebben om de yagi op de mast rond te draaien, maar goed, we hebben die ruimte, dus deze hangt er alweer een tijdje in.

Echter, met een beetje vermogen, is een gesoldeerde dipool, en dan heb ik het over de aansluiting op de dipool zelf, en de Semi Rigid balun, maar door warmte, kan deze dus spontaan in de brand vliegen. Daar hebben al wat amateurs last van gehad, dus ik heb een High Power dipool voor 35cm laten ontwikkelen, die meer dan 500 Watt aan kan, zonder problemen. Deze dipool heeft dus in plaats van dat alles gesoldeerd is, is dat bij deze allemaal met heavy duty bouten en moeren in elkaar gezet.

Nu met wat vermogen erop, geeft deze geen krimp. Sterker nog, we waren eigenlijk wel benieuwd wat de VSWR deed, nou, dat was boven verwachting. Met 300 Watt op de meter, komt er slechts minder dan 70 mW terug. Maar zoals iedereen weet, een goede SWR is nog geen garantie voor een goede afstraling van de antenne. Dus die hebben we ook getest, en de 35cm yagi heeft alle testen goed volbracht. Ontvangst is prima, beter dan de vorige 35cm yagi, en qua zenden is deze ook beter.

En aangezien foto’s meer zeggen dan bovenstaand verhaal, hierbij de 35cm band High Power dipool:

35cm high power dipool voor de 35cm band

35cm high power dipool voor de 35cm band 500 Watt

 

Tags: , , ,

Posted 13/10/2018 by Romeo Hotel in category "35cm-updates