december 7

13-elements Yagi

13-elements Yagi

Aangezien we nog geen antenne hebben, maar de rest van de spullen aardig toeneemt, rijst de vraag, zelf maken, of kijken of er ergens een leuke , lees: goedkope, yagi te krijgen is.

Natuurlijk weten we dat Joop goede antenne’s bouwt, maarja, om nou zo’n groot ding op het dak te zetten….

Dus de keuze was alweer beperkt, maar met een beetje zoeken, kwam ik weer op ebay, tja, ben vaste klant lijkt het wel, een leuke antenne tegen, die van de 830 tot 940 Mhz loopt, en ook nog eens wat moois doet op 1700/1800Mhz.

Je raad het al, eigenlijk bestemd voor 3G frequenties, maar laat nu net de frequentie waar wij ons bevinden, er tussen zitten. En zeg nou zelf, voor 60 euro kun je geen buil vallen. Kwamen alleen nog verzendkosten bij ( 15 Euro)

Dus huppekee, besteld en 3 dagen later in huis.

Volgens mening amateur kan dit eigenlijk niet werken, een antenne die zo breedbandig is, daar moet een luchtje aan zitten.

Nou, ik kan je vertellen, dat deze antenne, OPTIMAAL werkt, en vergeleken met een, tijdens een test, andere antenne op het dak, 5 meter hoger, en deze op het balkon, was deze antenne dus harder qua signaal. En de SWR dan? Zeker 1 op pimpelpaars? Ja dat dachten we dus ook. Nou, met zo’n 40 Watt als testsignaal op de antenne, kwam deze slechts een mm ( 1mm dus) uit de hoek. Draaiend aan de frequentie leerde ons dat dit alleen maar minder werd, en niet meer. Echt een perfect antenne, slechts 1.20 lang, breedbandig, en lekker richtingsgevoelig.

Misschien een nadeel, dat deze antenne “slechts” 100 Watt aan kan. Nou, daar zitten we nog niet aan, dus funken!

En er zijn leuke verbindingen mee gedraaid, zelfs binnenshuis!

Tja, en een fotootje zegt dan toch meer, het gaat om deze alleskunner:

13 elements yagi voor 35 cm

 

Tags: , ,

Posted 07/12/2013 by Romeo Hotel in category "35cm-updates